L'Open Innovation Forum és un Programa d'Innovació Oberta que permet les empreses llançar els seus reptes d'innovació i obtenir propostes de solucions de la mà de grups i centres de recerca. És, per tant, una gran ocasió per conèixer el col·laborador adequat per solucionar reptes d’innovació.

L’any 2020 es va celebrar la 3ª edició i, com la majoria d’esdeveniments, les trobades es van dur a terme en format virtual. La primera jornada es va fer el 15 de juliol amb l’objectiu de fer un primer contacte entre empreses i entitats, mentre que la segona, celebrada el 3 de desembre, va tancar l’esdeveniment i així les trobades. En total, hi han participat 23 empreses i 101 solucionadors (incloent-hi centres de recerca -tant acadèmics com independents- i centres tecnològics) i s’han produït 134 reunions per intentar resoldre els 52 reptes d’innovació plantejats per les companyies.

L'Open Innovation Forum està organitzat per Biocat, la Fundació Bosch i Gimpera, UPF Ventures, el Parc d'Investigació de la UAB, CIT-UPC, IDIBELL i ACCIÓ.